S-TEC 60-2 Problem

S-TEC 60-2 Problem

I have a 172N with an S-TEC 60-2 AP with altitude pre-select and trim servo. The AP has been displaying some unusual behavior. For example, after engaging the HDG roll control, it won't fully disengage. Pressing the disengage button on the yoke, you still feel pressure from the servo. The AP doesn't respond to any changes in the HDG bug, but the servo remains in the position it was in when disengaged. Turning the AP off at the on/off/test switch causes no change in this. Pulling the AP circuit breaker results in no change either. If the pitch (elevator) servo was engaged, it, too, will remain in the position it was in when disengaged. The servos don't release until the aircraft is back on the ground. I've labeled the unit INOP and pulled the breaker for safety reasons. Any suggestions anyone has will be appreciated.

flyguy51
useravatar
Offline
2 Posts
User info in posts
Only registered users or members can reply or post

Re: S-TEC 60-2 Problem

I would have a shop check out the A/P computer.  Sounds to me like the disconnect signal is not getting sent.

Tom
COO Technical Support

Cessna Tech
useravatar
Offline
108 Posts
User info in posts
Only registered users or members can reply or post

Board Info

Board Stats:
 
Total Topics:
6045
Total Polls:
1
Total Posts:
16357
Posts this week:
1
User Info:
 
Total Users:
2561
Newest User:
bolton5080@yahoo.com
Members Online:
0
Guests Online:
3784

Online: 
There are no members online

Forum Legend:

 Topic
 New
 Locked
 Sticky
 Active
 New/Active
 New/Locked
 New Sticky
 Locked/Active
 Active/Sticky
 Sticky/Locked
 Sticky/Active/Locked

ankara escort ankara rus escort ankara escort bayan ankara bayan partner ankara escort kizlar escort ankara ankara escort ankara eskort ankara escort bayan ankara bayan partner ankara escort kizlar escort ankara